NFL

Stuffed at the line – optakt til NFL uge 4

Sidste uges bud: 10-6. Det er jo markant fremgang i forhold til forrige uges 8-8, men hvis det ligefrem giver indtryk af, at jeg ved, hvad jeg taler om, så slå lige koldt vand i blodet. Et bud er jeg særlig glad for: Bengals sejr over Steelers. Jeg tror det bliver en trend for sæsonen, at Cincinnati gør det bedre end forventet, mens Pittsburgh falder relativt tilbage.

I dag vil jeg se lidt nærmere på de ubesejrede hold på 3-0. Nogle af dem vil dominere helt frem til slutspillet, mens sæsonstarten for andre vil vise sig at være potemkin-kulisser. Bortset fra den svage NFC West har hver division ét hold i udbrud, og det viser meget godt, at ingen division virker dominerende i år.

 

Seattle (1-2) mod Indianapolis (3-0) Trods uro på trænersiden, ruller Colts videre. Indianapolis er hyppigt blevet kritiseret for at falde sammen i december og januar, men forsiden af den medalje er en tradition for dominerende sæsonstarter. Opskriften er som sædvanlig effektivt angrebsspil orkestreret af Peyton Manning, der ikke har haft større problemer med tabet af Anthony Gonzales, mens forsvaret gør det nødvendige hjælpearbejde. Netop forsvaret, særligt mod løb er også den store akilleshæl. Et snit på 4,3 yards per forsøg er middelmådigt, men når snittet ikke holdes oppe af lange løb, så er det en svaghed, der kan udnyttes. Det gælder også Julius Jones, men generelt har Seahawks angreb ikke styrke til at følge Manning og co.

 

Den offensive linje er den "store" styrke på Giants angreb
Den offensive linje er den "store" styrke på Giants angreb

New York Giants (3-0) mod Kansas City (0-3) Giants fremstår sammen med Baltimore som NFL’s to mest helstøbte hold lige nu. Godt, aggressivt forsvar kombineret med et angreb, der både kan kaste og løbe bolden er hvad ethvert hold stræber efter. Chiefs er ikke noget godt hold, så Giants vinder nemt denne kamp, og med skaderne hos Philadelphia er de også storfavoritter til at tage NFC East. Kernen er den godt sammenspillede offensive linje, og et par alvorlige skader her ligner den eneste risiko for et egentligt nedbrud.

 

Baltimore ER bare ikke til at løbe imod
Baltimore ER bare ikke til at løbe imod

Baltimore (3-0) mod New England (2-1) Måske ugens bedste kamp. Baltimore har som sædvanligt et godt forsvar, som det stort set er umuligt at løbe imod. Overraskelsen har været et effektivt angreb, som har sat 38, 31 og 34 points på tavlen. Joe Flacco fortsætter med at imponere i sit andet år, men er trods alt så ny i faget, at han stadig må regnes for et spørgsmålstegn, hvis han virkelig skal ud at vinde kampe. Kasteforsvaret har heller ikke været så godt som ønsket. Både Kansas City og San Diego satte masser af points på tavlen, så det bliver interessant at se, om Patriots angreb eller Baltimores forsvar finder sig selv først. Som Patriots fan forudsiger jeg naturligvis en sejr til dem, men hvis Ravens vinder, vil det ikke just være en stor overraskelse.

 

Er Rex Ryan irriterende på en underholdende måde eller underholdende på en irriterende måde?
Er Rex Ryan irriterende på en underholdende måde eller underholdende på en irriterende måde?

New York Jets (3-0) mod New Orleans (3-0) Endnu et brag. I ugens eneste kamp mellem ubesejrede hold støder Jets sammen med Saints i et opgør mellem hold med meget forskellige styrker. Mark Sanchez har gjort det godt for Jets, men det er først og fremmest forsvaret, der har sikret de tre første sejre. Man kan ikke sige, at Jets har lusket sig til deres sæsonstart, for sejrene er kommet mod tre solide hold: Texans, Patriots og Titans. Alligevel har jeg stadig mine tvivl om Jets. Kan de fortsætte med den samme intensitet på forsvaret og kan angrebet blive ved med at gøre sin del af arbejdet? I det lange løb ligner det ikke et dominerende hold, men et wildcard og adgang til slutspillet er en mulighed.

Det var ingen overraskelse, at Saints vandt mod Buffalo, men det var positivt for holdet, at det for en gangs skyld var forsvaret, der ragede kastanjerne ud af ilden ved at lukke ned for Bills angreb. Det vil dog næppe være en sandsynlig udgang på et opgør med et kvalitetsangreb, så ansvaret vil stadig hvile på Drew Brees og co. De var dominerende i uge et og to, og der er ikke nødvendigvis grund til at gå i panik over en enkelt sløj præstation, hvis det ikke var for nyheden om, at LT Jammal Brown nu er ude for sæsonen med sin skade. Der mangler kvalitet på den offensive linje, og hvis Buffalo kan lægge pres på Brees, så kan andre hold det også. På den baggrund ville det være logisk at satse på Jets, men de kan ikke blive ved med at overpræstere, så jeg siger Saints.

 

Kyle Orton og Josh McDaniels har udnyttet svage modstandere til at få en god start. Nu bliver det alvor.
Kyle Orton og Josh McDaniels har udnyttet svage modstandere til at få en god start. Nu bliver det alvor.

Dallas (2-1) mod Denver (3-0) Denver er uden tvivl det ringeste ubesejrede hold, og jeg vil faktisk anse det for en succes, hvis de ender på 8-8. Sejrene er hevet hjem over Bengals, Browns og Raiders. Af de tre hold hæver kun Cincinnati sig over det jammerlige niveau, og her havde Broncos brug for megaheld for at vinde. Denvers overraskende succes hænger sammen med et overraskende godt forsvar, men ligesom holdet generelt har draget fordel af svage modstandere, så gælder det i endnu højere grad forsvaret. Med Dallas, New England og San Diego som de næste modstandere kan holdet meget vel være tilbage på 3-3 inden udgangen af oktober. De har alle tre gode quarterbacks som kan udnytte svaghederne på forsvaret. Dallas vinder på søndag, selvom holdet ikke har imponeret endnu.

Green Bay (2-1) mod Minnesota (3-0) Minnesota er det tredje 3-0 hold, som jeg ikke rigtig har fidus til. Holdet kom langsomt i gang mod Detroit og Cleveland, og der skulle et mirakelspil fra Favre og Lewis til for at vinde mod 49’ers. Adrian Peterson er fantastisk, men kastespillet har været uinspireret indtil videre, og forsvaret har heller ikke haft en dominerende præstation endnu. Kampen mod Green Bay, der er kommet svingende fra start, bliver en anderledes barsk test for Vikings. Jeg tror Packers vinder, og at vejen mod en middelmådig Minnesota sæson dermed er betrådt.

Detroit (1-2) mod Chicago (2-1) Jay Cutler er kommet i gang efter en sløj start, og det tror jeg ikke Detroits svage forsvar kan dæmme op imod.

Cincinnati (2-1) mod Cleveland (0-3) Cleveland ligner et rigtig godt bud på NFL’s dårligste hold, mens Bengals har vist styrke og udholdenhed. De vinder igen og lægger pres på Ravens og Steelers.

Oakland (1-2) mod Houston (1-2) Houston spiller kun godt i hver anden kamp, men er der behov for at styrke selvtilliden er Oakland den perfekte modstander.

Tennesee (0-3) mod Jacksonville (1-2) Hvis Broncos er det værste 3-0 hold, så er Titans garanteret det bedste 0-3 hold. Mod Jaguars får de endelig en sejr.

Tampa Bay (0-3) mod Washington (1-2) To af NFLs svageste angreb mødes her, så forvænt en lavtscorende, kedelig kamp, som Redskins vinder til sidst.

Buffalo (1-2) mod Miami (0-3) Det er desperationstid for begge hold og med Pennington ude burde Bills vinde. Men det gør de ikke.

St. Louis (0-3) mod San Francisco (2-1) Rams er et elendigt hold, men de arbejder hårdt for Spagnuolo. 49’ers er et lidt bedre og indtil videre lige så hårdtarbejdende hold. Det lidt bedre hold vinder

San Diego (2-1) mod Pittsburgh (1-2) Interessant opgør mellem to hold, der begge har behov for en sejr for ikke at sakke for meget bagud i forhold til divisionsrivalerne. Steelers er mest desperate og vinder på hjemmebanen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s