NFL

Stuffed at the line – Optakt til NFL uge 2

 

Bears er under pres efter Cutlers nedsmeltning i uge 1
Bears er under pres efter Cutlers nedsmeltning i uge 1

16 hold kan tage søndagens kamp forholdsvis roligt. De vandt i søndags, og uanset hvad der sker i uge to, så har de stadig en udmærket chance for at komme i slutspillet. 2-0 er naturligvis en bedre start end 1-1, men ingen døre lukkes med et nederlag på søndag. Næ, presset er på de 16 hold, der tabte i uge 1. 

Der er selvfølgelig stor forskel på at have tabt til Pittsburgh og til at have tabt til Denver. Titans kan stadig vise sig at være et stærkt hold efter et nederlag på udebane til Steelers, mens Bengals nok havde regnet med, at Broncos var et af de hold, der skulle tælle på plussiden i regnskabet. Statistisk set er de to hold dog i samme båd: Mens 54% af vinderne i uge 1 kommer i slutspillet, så gælder det kun 24% af taberne. Endnu værre er udsigterne med 0-2: Kun 14% får sig gravet sig ud af det hul. (Helt galt er 0-3: så falder chancen til 4%, hvilket er stort set lig nul, da kun 3-4 hold starter med tre nederlag i en typisk sæson)

For at gøre en lang historie kort: For de 16 hold er det nu eller (sikkert) aldrig. Enten kommer de tilbage til midterfeltet på 1-1, eller også risikerer de, at skulle lægge planer for næste års draft lige om lidt. Med det for øje, så lad os se, hvad første rundes tabere skal op imod:

 

Chris Johnsen sender Titans på ret kurs igen
Chris Johnsen sender Titans på ret kurs igen

Texans (0-1) mod Titans (0-1): Her er der garanti for det første 0-2 hold. Det bliver Texans, som mange havde spået en stor sæson i år, men i en hård division var største chance for en rimelig start kampen mod Jets i sidste uge. Titans spillede lige op med Steelers, som det ikke er nogen skam at tabe til. 

Arizona (0-1) mod Jacksonville (0-1): Der kommer endnu et 0-2 hold her, og jeg tror det bliver Cardinals. Warner så gammel, slidt og langsom ud i sidste uge, mens Jaguars som sædvanlig kunne presse Colts uden at besejre dem.

Oakland (0-1) mod Kansas City (0-1): Selvom begge hold er uden sejre, så har de indtil videre gjort det langt over forventning ved at presse henholdsvis San Diego og Baltimore til det sidste. Chiefs flyttede bolden overraskende godt mod Ravens, mens Raiders var bedre til at bremse Oaklands offensiv end ventet. Der er meget på spil her. Vinderen har fået en god start på sæsonen og kan håbe på at nå andenpladsen i den svage AFC West, mens taberen kan være på vej mod endnu et top-5 pick. Jeg hælder utroligt nok til Raiders sejr, for det er ikke en uge siden, jeg opfattede dem som ligaens værste hold.

Cincinnati (0-1) mod Green Bay (1-0): De hold blev båret af deres forsvar i første kamp. Packers pillede pynten af Jay Cutler, mens Bengals holdt Denver til respektable 13 point. (Faktisk 6 indtil 30 sekunder før tid.) På angrebet havde begge hold problemer, men Bengals’ var størst, og så er de bare et dårligere hold. Packers åbner med sejr på hjemmebane.

Minnesota (1-0) mod Detroit (1-0): Vikings var ikke voldsomt imponerende i deres debut, men kombinationen af deres løbeangreb, Detroits jammerlige forsvar og Staffords manglende erfaring sender dem blidt og roligt på 2-0.

St. Louis (0-1) mod Washington (0-1): Washington skuffede den notorisk utålmodige ejer Dan Snyder med et nederlag til Giants i åbningskampen. Heldigvis får de straks mulighed for at revanchere sig mod Rams, der ligner et rigtig godt bud på NFL’s dårligste hold.

 

Det er ikke sjovt at være Jake Delhomme for tiden.
Det er ikke sjovt at være Jake Delhomme for tiden.

Carolina (0-1) mod Atlanta (1-0): Carolina vandt 13 kampe inden Jake Delhommes nedsmeltning i slutspillet sidste år. De har stort set ikke skiftet noget ud, og alligevel sidder jeg efter en uge med fornemmelsen af, at deres sæson er slut. Så grim var Delhommes kamp i søndags. Atlanta ligner et bedre hold med en meget bedre quaterback, men kan Panthers få gang i løbespillet fjerner det noget af presset fra Delhomme. Det er bare ikke nok. Falcons vinder og John Fox-æraen starter sin dødsmarch.

Tampa Bay (0-1) mod Buffalo (0-1): Igen en kamp mellem to tabere, som må have helt forskellige fornemmelser i maven efter uge 1. Tampa fik som ventet klø af Dallas, mens Bills havde Patriots helt nede i sækken inden de glemte at snørre den til. En sejr er en sejr, og et nederlag er et nederlag, men jeg tror Bills rejser sig på hjemmebane, kommer på 1-1 og sætter kursen mod endnu en middelmådig sæson.

Pittsburgh (1-0) mod Chicago (0-1): Jeg delte aldrig den store optimisme omkring Bears i år, men Cutlers totale nedsmeltning i uge 1 kom alligevel bag på mig. Han bliver bedre i denne uge, men Steelers er meget, meget svære at spille imod, mens Chicagos forsvar er blevet svækket markant med Urlachers skade. I den tætte NFC North er Bears sat med to kampe næsten før turneringen er gået i gang.

Cleveland (0-1) mod Denver (1-0): Cleveland er for gud ved hvilken gang midt i en genopbygning, og noget overraskende er Denver det også. Ingen af holdene så gode ud i uge 1, men jeg tror, at hjemmebanen giver Denver det sidste nøk til at hive en sejr i land.

Indianapolis (1-0) mod Miami (0-1): Før sæsonen ville jeg have spået en sejr til Colts’ fodboldmaskine, og den forventning er kun blevet bekræftet af uge 1. Indianapolis hev den forventede smalle sejr hjem over Jaguars, mens Miami fik store klø af Atlanta. Dolphins er sandsynligvis et bedre hold end sidste år, men modstanden er meget hårdere nu.

Vinderopgør:

New Orleans (1-0) mod Philadelphia (1-0): Med McNabb ude hiver Brees og co. sejren hjem, selvom Eagles bliver noget sværere at score på end Detroit.

New England (1-0) mod New York Jets (1-0): Patriots vinder, fordi Belichick kan lukke Sanchez og Jets’ angreb ned – og så fordi jeg aldrig tipper mod mit hold.

Seattle (1-0) mod San Francisco (1-0): 49’ers slog et skidt spillende Cardinals hold, mens Seahawks pulveriserede Rams. Seattle er det bedste hold og vinder.

Baltimore (1-0) mod San Diego (1-0): Ingen af de to hold imponerede mod formodet svage modstandere i uge 1, men med en sejr kan de tåle et nederlag her. Jeg er stadig ikke overbevist om kvaliteten af Ravens angreb, så jeg holder på Chargers.

New York Giants (1-0) mod Dallas Cowboys (1-0): Tæt kamp i Dallas’ nye stadion. Jeg tror Giants vinder knebent.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s