Anmeldelser · Billeder med ord - ord med billeder · Kunst og kultur

Mærkelig dansk graphic novel

Jeg har det lidt svært med at skrive en så relativt kritisk anmeldelse af Henrik Rehrs graphic novel fra 2007. Dels fordi Hyldest vitterligt har nogle meget flotte tegninger, dels fordi jeg næppe har læst den i den ånd den er skrevet.

I et efterord fortæller Rehr selv, at det er et led i den nyere tendens inden for tegneseriemediet til at eksperimentere med form og udtryk, først og fremmest ved at droppe den relativt lineære fortælling og den klare sammenhæng mellem tekst og billeder. Problemet er bare, at jeg er ret glad for historiefortælling, og at teksten for mig altid er det væsentligste, som tegningerne så skal støtte.

Men jeg blev altså ikke grebet af bogen, hvor teksten består af en række forudsigelser om en slags dommedag holdt i en halvt messiansk, halvt ironisk tone. Billederne er i sort/hvid og drømmeagtige, samtidigt med at de trækker på en række velkendte motiver. Adskillelsen af tekst og billeder og opgivelsen af en decideret fortælling gør bare mere skade end gavn. Hvad skal man mene om de småfilosofiske bemærkninger i teksten eller en dobbeltside med et hav af æbler i uvejr? Hvad vil Rehr egentlig sin læser – andet end at vise han er med på den eksperimenterende kunsts noder? Tilsyneladende ikke rigtig noget.
images

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s