Politik og samfund

Ødelæg ikke PET’s kamp mod terror

I går udløste udlændingepolitikken igen et opgør i regeringen. En embedsmandsrapport lagde op til mere ”uenig dialog” med ekstreme muslimer i et forsøg på at begrænse deres radikalisering. Den blev forsvaret af Integrationsminister Birthe Rønn Hornbeck, mens velfærdsminister Karen Jespersen ønskede en langt hårdere kurs. Som bekendt støttede både regeringen og Venstres folketingsgruppe Karen Jespersens linje.

 

I dag gælder balladen så PET. Efterretningstjenesten har igennem flere år benyttet uenig dialog som et led i arbejdet med at forebygge ekstremisme og terrorangreb i Danmark, og den praksis ønsker Dansk Folkeparti og Liberal Alliance nu sat en stopper for, selvom PET selv flere gange har fremhævet gevinsterne ved samarbejdet. For DF kan det have givet ekstra krydderi på sagen, at metoden blev indført af tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen, mens Naser Khader ønsker mere dialog med moderate muslimer i stedet. På det politiske niveau kan det være fornuftigt nok, men dialog med moderate muslimer giver i sagens natur ikke det direkte indblik i de radikale miljøer, som den uenige dialog muliggør.

 

Inger Støjberg, politisk ordfører for Venstre, afviser indtil videre at tage stilling til det spørgsmål. Forhåbentlig når Venstre og regeringen frem til, at det er vigtigere at sikre PET ordentlige arbejdsredskaber end at føre symbolpolitik på netop dette område.

 

Ingen ved, om den uenige dialog har været årsagen til, at vi endnu ikke har set et fuldbyrdet terrorangreb i Danmark. Men hvis PET føler, at det styrker deres arbejde at føre denne dialog med imamer og radikale muslimer, så skal de ikke forhindres i det, fordi vi ikke kan lide de radikales synspunkter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s